Участвал ли е Фил Микелсън в нелегални хазартни дейности?

Суперзвездата на голфа –  Фил Микелсън е заподозрян, че  е „завъртял” близо 3 милиона долара в незаконни хазартни операции, свързани с приемане на залагания и се поставянето им върху резултати от спортни събития. Това се посочва в доклад на ESPN.
Gregory Silveira се призна за виновен по три обвинения за пране на пари на средства от неназован „хазартен клиент“ в периода между февруари 2010 и февруари 2013 г., според съдебни документи, получени от ESPN. Въпреки, че името на Микелсън  не се появява в съдебните документи, източници, запознати със случая разказват, че този неизвестен клиент  е именно Микелсън.
Според данни, предоствени от ESPN, Silveira е получил банков превод от 2,75 милиона щатски долара от „хазартен клиент“ в сметката си към Wells Fargo Bank през март 2010 г. Няколко дни по-късно, от съдебните документи е видно, че  Силвейра e прехвърлил 2475000 $ и след това $ 275 хиляди до друга сметка в Wells Fargo, а накрая са „преминали” по сметка, открита на негово име в JPMorgan Chase Bank.“Причината да се инициират тези три трансфера е намерението да се насърчи незаконна хазартна операция “ – гласи част от споразумението, сключено с прокуратурата.
През изминалата година името на Микелсън – бившия номер 2 в световната ранглиста и един от най-богатите и най-популярните играчи в PGA Tour, беше замесено в скандал с измами на борсата, но така и не са събрани доказателства и обвинение не е повдигнато.
Въпреки това Федералното бюро за разследване (ФБР)  провери американския голфър за търговски злоупотреби в размер минаващ сумата от  600 000 паунда.Тогава той категорично твърди, че не е участвал в нищо незаконно и дори е изявил желанеи да помогне на разследващите органи.
След приключване на разследването на  ФБР и Комисията по ценните книжа и фондовите борси за възможно негово участие в случай, свързан с търговия с вътрешна информация и след неуспешно събиране на доказателства, името на Микелсън бе изчистена от всякакви съмнения.
Засега не е ясно, дали такава ще е съдбата и на новото обвинение.