YouTube предизвиква Twitch TV с YouTube Gaming

YouTube отправи дръзко предизвикателство към Twitch TV , след като обяви създаването на ново самостоятелно приложение, разработено специално за геймъри, което е планирано да бъде пуснато на пазара в САЩ и Великобритания това лято.Подобно на Twitch, който напоследък се превърна във фаворит за покер играчите, както и платформа за много от най-големите имена в покера, YouTube Gaming ще бъде насочена към геймърите, които търсят игра през клипове и предавания на живо. Приложението ще се опита да догони успеха на Twitch – платформата, която беше закупена от Amazon в края на миналата година за сумата от 970 милиона щатски долара, само три години след пускането й в експлоатация. Към момента има 100 милиона потребители и вече се превърна в предпочитано място за звезди като Даниел Негреану и Джейсън Съмървил, чиито директни предавания  бързо събраха огромна аудитория.
YouTube, който е собственост на Google, демонстрира продукта  при откриването на Electronic Entertainment Expo в Лос Анджелис.“YouTube Gaming е създадена от геймъри за геймъри“, посочва отговорния ръководител на проекта. “ Съществува опасност хазартът да се изгуби в морето от информация, което изпълва интернет пространството. Ние използваме абсолютно нов потребителски опит, който ще постави сериозен акцент върху игрите. Това включва разбира се, и игрите на живо.”
Приложението на YouTubе и сайтът също така ще улеснят конкурентната игра на живо чрез създаване на връзки, които ще могат лесно да бъдат споделяни, като ще се премахне необходимостта от предварително планирате на живото предаване. В него ще има отделни страници, посветени на повече от 25 000 игри.

Матю ди Пиетро, вицепрезидентът на маркетинг отдела в Twitch,  приветства новите си конкуренти. „Gaming видеото очевидно е огромен пазар, привличащ вниманието и на другите“, казва ди Пиетро. „Това ни вдъхновява да работим още по-сериозно, за да накараме потребителите да се чувстват доволни.“

„Начинът, по който ще привлечете един геймър днес, е много по-различен от този, по който това се е случвало преди 20 или дори 10 години,“ казва Майкъл Галахър, председател на Асоциацията Electronic Software, която организира Electronic Entertainment Expo. „Сега нещата се случват директно, а и самите  потребители искат да видят дебюта на видео игра, минала през погледа на истински геймъри … Това е още един пример как индустрията узрява и надскача традиционните форми.“