WSOP Ден 23: Jason Mercier спечели Six-Max, а Perry Shiao победи 7192 играчи в Monster Cash

Jason Mercier е най-новата покер професионалист, който сяда на масата  срещу носители  на златни гривни. Той грабна третата си победа в WSOP в сряда, но  въпреки това, честта да получи най-голямата парична награда за деня имаше Perry Shiao.
В  Monster Stack, печели играч, за който не се е очаквало да бъде победител, но изненадващо сяда на финалната маса, за да спечели огромна награда.Perry Shiao никога не е печелил пари в WSOP турнир през живота си. В действителност, покер играчът от Флорида е участвал само един път на друго събитие в World Series.
Но пътуването на Shiao  до Лас Вегас е абсолютно оправдано. Новобранецът в WSOP се изстрелва към върха измежду 7192-ма, за да спечели  1,286,942 долара и така жадуваната от мнозина гривна.“Дойдох тук, за да сбъдна една мечта “  казва той след турнира. “ Моят рожден ден съвпадна с първия ден на турнира. Не бих могъл да си направя по-добър подарък за празника. “
За разлика от Shiao, Jason Mercier има повече  опит в Световните серии – има над 40  печалби в World Series вече и може да се нарече трикратен носител на златната гривна.
Мercier надигра 550 играчи, за да спечели $ 5,000 No Limit Hold’em Six-Handed събитието, като грабна  633 357 щатски долара. Победата беше важна за Mercier, който усилено се стараеше на тазгодишното издание на WSOP.С висок бай-ин и six-handed  формат, този турнир имаше много плюсове, благодарение на които мнозина спечелиха, а други останаха по-назада. Така например Mike Gorodinsky продължи отличната си игра, като зае трето място. В същото време  Йорит ван Копито, Туан Ле и Дженивфър Тили завършиха в топ 15.
В No Limit Hold’em турнира 1,000$ в сряда, Франко Лука спечели 353,391 долара награда.Победата дойде с първата WSOP гривна за Лука, което е и изобщо първата победа в World Series историята за играч от Аржентина. И подобно на Shiao, това е дебютното му участие на WSOP.