Съучастник в убийството на покер играч – заловен!



Mиналия месец,  в Лас Вегас  бе убит трикратният шампион на покер за глухи Джонатан Колинс, сочат съдебните документи, които се оповестяват публично едва през изминалата седмица.

Колинс, на 39 години, от Lake Crystal, Минесота, бе убит на паркинг, докато си е купувал марихуана от двама мъже, които след това са избягали от местопрестъплението.

Приятелката му, който също е глуха, е успяла да избута пистолета на единия от нападателите при опита му да я застреля.

Полицията е открила 7,880 долара, скрити в сак в багажника на колата на Колинс, което ги кара да предполагат, че стрелбата е била с цел обир.

Колинс е редовен в Националния покер турнир за глухи (NDPT), като първо печели на турнир в Лас Вегас през 2008 г., а следващите му победи – две на брой , са през 2013 г.

Той е победител в пет NDPT събития.

Най-важният за него турнир е през 2009 г., когато печели 500 долара + 50 No Limit Hold’em 2009 Venetian Deep Stack Extravaganza II , и където той надиграва 522 участници.

Deaf PokerTour  приемат с тъга мрачната вест, че един от техните дългогодишни играчи и многократен шампион – Джон Колинс е починал скоро. Това заявяват от NDPT в своята Фейсбук страница.

„Джон участваше в много турнири на територията на цялата страна и вземаше на сериозно играта си. Той винаги  беше готов за нови стратегии, което го правеше особено популярен сред другите участници” добавят още те.

От общността набират средства за покриване на разноските около погребението.

От полицията съобщават, че Колинс и приятелката му са пътували първо до Колорадо , след което са заминали за Лас Вегас, за да се срещнат с лице, което са познавали под името „Ричард“.

Доказателствата по делото сочат, че Колинс е познавал въпросния мъж от около три години.

На 28 май полицията арестува „Ричард“, известен още като Rufus Anthony Smith II, на 27 години, като са му повдигнати обвинения за убийство и отвличане на такси.

Той е идентифициран „като един от нападателите, въпреки че човекът, който е натиснал спусъка все още се издирва от полицията.

Адвокатът по делото заявява, че няма да пледира виновен, тъй като „е налице сложна съвкупност от факти и има много работа да се свърши, преди да се разбера категорично какво се е случило.“