Прогноза за Турция – България – приятелска среща

Тази вечер от 20:45 ч. ще се изиграе контролната среща между отборите на Турция и България, която е проверка преди подновяването на квалификациите. Както добре знаете нашите „лъвове“ са с нов селекционер – Ивайло Петев, който със сигурност ще иска да опита нещо ново, а и го очакват много тежки мачове.
Турция е тим, който традиционно играе много силно срещу всеки съперник, особено на родна земя. Селекционерът на тима – Фатих Терим, също ще експериментира, но разполага с много добри футболисти, които имат и достойни заместници. Гьокхан Гюнюл, Емре Белозоглу, Хамит Алтънтоп, Колин-Казим Ричардс, Мустафа Пектемек, Хакан Балта, Алпер Потук, Арда Тюран, Мехмет Топал, Хакан Чалханоглу, Юмит Булут, Мевлут Ердинч и Бурак Йълмаз са все доказани имена на световно ниво, така че на нашите момчета няма да им бъде никак лесно днес, но ще се опитат да измъкнат победата и да си вдигнат самочувствието.
Ивайло Петев на този етап няма как да пробва много нови футболисти, тъй като такива са рядкост у нас, но все пак имаме имена от ранга на Ивелин Попов, Илия Мицански, Светльо Дяков, Владо Гаджев, Александър Тонев, Христо Златински, Ивайло Чочев, Петър Занев, Иван Бандаловски, Иван Иванов, Станислав Миланов и други.
Всички добре знаем, че Турция и България са два отбора, които винаги играят с допълнителна страст в тези двубои, а от последните им сблъсъци от официални срещи виждаме, че Турция има 1 победа с 2:0 и България има 1 победа с 3:1. Нашият екип смята, че тук двата тима ще играят по-освободено и разчупено, което е предпоставка за атрактивен и резултатен двубой. Прогнозата ни е за над 2.5 гола, при коефициент от БЕТ365 – 2.10.