Прогноза за Русия – Австрия – Евро 2016

Днес от 19:00 ч. българско време, Русия и Австрия ще премерят сили в мач от квалификационната фаза за Евро 2016 Франция. Този двубой е от огромно значение и за двата тима, тъй като до голяма степен ще определи кой да продължи напред и кой ще остане с празни ръце.
Русия на Фабио Капело отново разочарова с много посредствена игра, но все пак „сборная“ има шанс за излизане от групите, а ако днес успеят да вземат 3-е точки срещу австрийците, задачата им ще се улесни значително. Руснаците са на 3-а позиция в група „G“ с 8 точки от 5 мача, но в тима има много добри индивидуални играчи, които на практика могат да решат всеки мач. Такива са Александър Кержаков, Алан Дзагоев, Роман Широков, Юри Жирков, Александър Кокорин, Артьом Дзюба и Алексанър Самедов. На вратата Игор Акинфеев е много стабилен, но и Сергей Рижиков е достоен негов заместник, който дори напоследък получава повече шансове. В защита виждаме имената на Дмитри Комбаров, Василий Березутски, Сергей Игнашевич, Игор Смолников и Йевгени Макейев, които са много опитни и класни играчи, но и често допускат нелепи грешки.
Австрия пък е един сравнително млад тим, изграден от много талантливи играчи, които до голяма степен се подвизават във водещите първенства в Европа и добиха много ценен опит. Мартин Харник, Марко Арнаутович, Златко Юнузович, Якоб Янштер, Марк Янко, Рубин Окотие и Щефан Илсанкер са много добри и класни футболисти, които знаят как се бележат голове и със сигурност ще създадат проблеми на руснаците. Като добавим Давид Алаба, Кристиан Фухс, Себастиан Прьодл, Флроиан Клейн и Кевин Вимер, то Австрия изглежда един добре оформен отбор с огромни амбиции. Фактът, че Австрия са на 1-о място в групата с цели 13 точки говори достатъчно добре за тяхната ефективност.
В първият мач между тези отбори, Австрия успя да се наложи с минималното 1:0 над Русия, но днес нещата ще са малко по-различни и със сигурност ни очаква един много корав сблъсък. Нашата прогноза е, че и двата отбора ще отбележат гол, а коефициентът на БЕТ365 за този вид залог е 2.10, което си е една чудесна опция.