Прогноза за Ирландия – Шотландия – Евро 2016

Тази вечер отново ще станем свидетели на доста мачове от квалификационната фаза за Евро 2016 във Франция, а срещата, на която ще обърнем по-специално внимание е между отборите на Република Ирландия и Шотландия.
Ирландците са смятани за вторият отбор на Англия, но те имат всички качестве, които притежават островитяните и може да се каже, че практикуват доста привлекателен футбол. Другото предимство на тима са изключително верните фенове, които следват тима си дори в най-далечните кътчета на света, а днес те са домакини и ще имат огромна подкрепа на „Авива Стейдиум“. Наставник на тима е Мартин О’Нийл, който е доказан специалист, а негов помощник е Рой Кийн, който пък е известен със своят твърд характер и че знае как да мотивира играчите. Ирландците са на 4-а позиция в група „D“ с 8 точки, но ако днес победят могат да се изкачат на втората позиция, а това си е сериозен успех. Шей Гивън, Шеймъс Колман, Ейдън Макгийди, Глен Уилън, Уесли Хулахан, Шейн Лонг, Джонатан Уолтърс и Дарил Мърфи са сред най-известните имена на тима, а безспорно голямата звезда е капитана и голмайстор на Република Ирландия – Роби Кийн.
Шотландия също са много корав тим и го доказват с всеки изминал мач, като сега са на 2-о място в групата с 10 точки, като дори са пред Германия. Проблемът им обаче е при гостуванията, където имат 1 равенство и 1 загуба. Треньор на шотландците е Гордън Страхън, а негов асистент е Марк Макгий. Стивън Нейсмит и Стивън Флетчър са играчите, на които ще се разчита за реализирането на попадения, а Дарън Флетчър, Чарли Адам, Скот Браун, Джеймс Морисън и Джеймс Макартър ще трябва да ги захранват с пасове. В защита ще се разчита на Русел Мартин, Чарли Мългрю, Алан Хътън и Кристоф Бера, които са много стабилни и опитни играчи. На вратата пък най-вероятно отново ще е ветерана Крейг Гордън.
От последните 5 мача между тези съперници можем да видим, че Ирландия има 3 победи и 2 загуби, като всичките 5 срещи са под 2.5 гола, което доказва и техните изравнени сили. Този сблъсък си е истинско дерби и няма съмнение, че и двата отбора ще играят за победа. Нашият екпи смята, че Ирландия има по-големи шансове за победа днес, тъй като те са домакин, а и тази победа им трябва на всяка цена. Коефициентът на Бет365 за победа на домакините е 2.45, като ние залагаме на това. Прогноза – 1