Прогноза за Малта – България – Евро 2016

Тази вечер ще се изиграят голяма част от квалификациите за Европейското първенство във Франция през 2016 г, като ние ще разгледаме срещата между отборите на Малта и България. Както добре знаете, нашите момчета завършиха 1:1 с островитяните на родна земя, което бе и причината за смяната на Любо Пенев с Ивайло Петев.
Малта са тим, който е доста непретенциозен и голяма част от футболистите не са професионалисти, а фризьори, готвачи, адвокати, зъболекари и други такива, но те все пак показват завидно самочувствие и се опитват да играят футбол. Малта са на последната 6-а позиция в нашата група, като имат едва 1 точка и то точно срещу България и реално нямат никакви шансове за европейското, но това едва ли е изненада за някой. Сред най-известните им футболисти са Аднре Шембри, Микаел Мифсуд, Андрю Коен и Пол Фенех, които ще се ангижар с отбелязването на головете.
България се намира на 4-о място в групата с 5 точки и все още има теоритични шансове за класиране напред, но за целта няма място за повече грешки, а и ни предстоят много тежки мачове. Ивайло Петев е треньор, който залага на атрактивния и нападателен футбол, като Ивелин Попов, Ивайло Чочев и Мишо Александров ще са в основата на отбора. В нападение се очаква титуляр да бъде Андрей Гълъбинов, а в защита ще са Минев, Бодуров, Занев и Александров. Вратарският пост най-вероятно отново ще бъде поверен на Божидар Митрев, тъй като Ники Михайлов е в изключително слаба форма. Владо Гаджев и Светльо Дяков пък ще са опорните халфове, чиято задача ще бъде най-трудна.
Съдия в този двубой ще бъде Александър Ставрев от Македония, като е спорно дали той ще ни помогне или по-скоро ще свири срещу нас. Oт последните 5 сблъсъка между Малта и България можем да видим, че нашите лъвове имат 3 победи и 2 равенства, като победите са доста убедителни – 6:0, 4:1 и 2:1. Тук нашите момчета трябва да гонят задължителна победа, което ни навежда на мисълта, че ще има и много голове. Коефициентът на БЕТ365 за над 2.5 гола е 2.10, което си е истински подарък. Прогноза – над 2.5 гола!