Прогноза за Динамо Киев – Шахтьор Донецк – Купа на Украйна (финал)

Тази вечер от 21:00 ч. ще се изиграе финалът за купата на Украйна, който е между двата гранда – Динамо Киев и Шахтьор Донецк. Срещата ще се играе на Олимпийския стадион в Киев, така че Динамо ще имат предимство в това отношения.
Динамо Киев направиха един не лош сезон, като играха и в Лига Европа, но отпаднаха на доста ранен етап от надпреварата. Това е отбор с традиции, но сложната обстановка в Украйна се отрази и на футбола, което не е добре за феновете, но днес ще наблюдаваме един истински сблъсък на грандовете и можем да очакваме добър футбол. В Динамо виждаме доказани имена, като Юнес Белханда, Диомерси Мбокани, Джърмейн Ленс, Артьом Кравец, Нико Кранчар, Андри Ярмоленко и Лукаш Теодорчук. Това са футболисти, които могат да решат всеки един мач, но разбира се днес няма да им е леко, тъй като имат много корав и класен съперник.
Шахтьор Донецк също загуби голяма част от блясъка си и тази година разочароваха своите привърженици, но финала си е финал и те със сигурност ще искат да спечелят купата. В отбора има много бразилци, които повишават неимоверно класата, като на първо четене изпъкват имената на Луиз Адриано, Алекс Текшейра, Фред, Дълас Коща, Фернандао и  Тайсън. Като добавим Дарио Сърна, Илсиньо и Дентиньо, то можем да кажем, че спектакъла е гарантиран.
Тези 2 тима много често играят един срещу друг, като от последните им 5 сблъсъка виждаме, че те са си разделили по 2 победи и 1 мач е завършил наравно, което говори достатъчно за изравнените им сили. Нашият екип смята, че тази вечер двубоят ще е открит и атрактивен, като и двата отбора ще търсят гола. Именно затова, ние залагаме на опцията, че и двата отбора ще отбележат гол, която е с коефициент 1.80 в БЕТ365. Прогноза – гол/гол