Прогноза за Чили – Перу – Копа Америка

Тази нощ от 02:30 ч. българско време ще се изиграе първият полуфинален сблъсък за Копа Америка, в който Чили и Перу ще премерят сили, макар и двата тима да стигнаха до този етап малко изненадващо. Чили успя да отстрани фаворита Уругвай с минималното 1:0, докато Перу победи Боливия с 3:1.
Чилийците са сред традиционно коравите тимове в Южна Америка и въпреки че те нямат много трофеи, можем да кажем, че са един много добър отбор, който освен всичко останало се радва на изключителна подкрепа от своите фенове. На сблъсъка с Уругвай на стадиона имаше 60 000 чилийци, като сега отново ще бъде същото. Основните футболисти, на които се разчита най-много са Алексис Санчес, Едуардо Варгас, Артуро Видал, Маурисио Исла, Гонзало Хара и Гари Медел, които са много добре познати на всички футболни фенове и играят все в големи европейски отбори. Разбира се, не трябва да подценяваме Маурисио Пиния, Давид Пизаро, Клаудио Браво и Матиас Фернандез, които са изключително опитни и могат да помогнат много на отбора си.
Перу не е толкова силен и амбициозен тим, но те все пак са стигнали до полуфинал, така че трябва да им отдадем нужното внимание. Инките затрудняват много всички свои съперници с много ефективната си игра, като Клаудио Пизаро и Хосе Пауло Гереро, могат да реализират във всеки един момент. За отбелязването на голове са разчита много и на Джеферсон Фарфан, Карлос Куева и Хуртадо, които пък трябва да организират играта на тима.
Чили и Перу се срещат доста често на подобни турнири, като до момента Чили има цели 5 победи и само 1 загуба, при обща голова разлика 13:4. Нашият екип смята, че в момента Чили отново е фаворит, но пък Перу са стигнали чак до тук и няма да се дадат без бой. Именно затова, нашата прогноза е за това, че и двата отбора ще отбележат гол, а тази опция е с коефициент 2.25 при БЕТ365.