Играчи, които промениха онлайн хазартната индустрия завинаги

Всеки, който се занимава с хазарт, рано или късно, вижда реклами на букмейкърски или интернет казина и познава марки като  Bet365, Betfred, BetVictor, Betfair и др. Те всъщност са известни на всички, но знаем ли кои са хората, които стоят зад тях?

На практика  много от тези компании започват като малък или семеен бизнес, но най-запалените играчи ги направиха известни в цял свят. Нека да се запознаем с някои от тези предприемачи , тъй като те са и най-големите играчи в хазартната онлайн индустрия!
Дениз Коутс – основател на Bet365. Често се цитира като най-влиятелната и богата личност  в онлайн хазарта. Тя е дъщеря на Петър Коутс, председател на футболния клуб във Висшата лига – Стоук Сити. Тя се включва в хазартния бизнес, докато следва в университета в Шефийлд и същевременно работи в букмейкърската фирма на семейството си.
През 2000 г., докато е управител на верига от магазини, тя създава сайт, който предлага интернет залагания във Великобритания за. Bet365 започна да действа през 2001 г. и постепенно се превръща в една от най-големите онлайн хазартни компании в света. Денис все още работи за компанията, заедно с брат си Джон.
Фред и Питър Дан – двамата братя, които полагат основите на известния сайт за спортни залагания – Betfred. Те  основават компанията през 1967 г. и в началото на новото хилядолетие се радват на значително богатство, възлизащо на 500 милиона  бритиански лири.
Бумът идва през 2004 г., когато оборотът им е повече от 3,5 милиарда британски лири.
Виктор Чандлър – той е  първият в хазартната индустрия, който с цел избягване на UK данъка за своите клиенти, измества управлението на BetVictoр  в Антигуа. Той премества своята компания в Гибралтар през 1999 г., като с разрастването на интернет хазарта във Великобритания и извън нея,  бизнесът му процъфтява след  2000-та година. През 2014 г. основеният акционер Майкъл Тавор поема управлението на компанията.

Тези забележителни хора от бизнеса са и изключителни играчи – те всъщност са сред най-големите имена в света на хазарта. Без тях  индустрията нямаше да изглежда по начина, по който изглежда  в момента.