Договорът за спонсорство между Сам Трикет и Everest Poker – прекратен!

Сам Трикет е натрупал 20 милиона долара в турнирни печалби, но в същото време договорът му за спонсорство от страна на Everest Poker изтича.
Отношенията между покер професионалиста Сам Трикет и неговия спонсор Everest Poker очевидно са се изчерпали и двете страни са решили да тръгнат по различни пътища на развитие.
Трикет се появи на сайта за покер на Everest, което допринесе за развитието на различните възможности на платформата. Въпреки това, източници сочат, че по взаимно съгласие, договорът между Everest и играча се прекратява.
По-голямата част от приходите на играча, които възлизат на 20,5 милиона долара идват от участието му в WSOP Big One For One Drop tournament през 2012 г. През същата година в друг турнир, Трикет е на второ място след Антонио Есфандиари в надпревара за невероятната печалба от 10,1 милиона долара.
Към сериозните резултати се добавя и успеха на Трикет, който спечели убедителна сума в Partouche Poker Tour Main Event в Кан.
Отдавайки дължимото уважение към играча, Dave Bland от Everest Poker споделя: „Сам беше идеалният професионалист за работа с Everest, като отделяше голямо внимание за покер играчите, независимо на какво ниво са. Неговата собствена история е пример за играч, който преминава през редиците на британския покер и достига върховете в играта. Пожелаваме му много късмет и му благодарим за усърдната работа, докато представляваше Everest. „
Всъщност Сам е обещаващ футболист в младежките си години, но сериозна травма слага край на спортната му кариера. Той прекарва дълго време в болница, където открива и онлайн покера.
Първоначално натрупва множество дългове, но след като насочва цялата си енергия в играта, идват и големите резултати.
Четири години по-късно, той сяда най-голямата финалната маса срещу някои от най-големите играчи в света.
Със своите 20 милиона печалба, той заема шесто място в „списъка с печалбите на всички времена“ – едно място преди Хелмут и две след Ивей.
Сигурно е едно – най-големите успехи и парични печалби за Сам Трикет тепърва предстоят.