Диего Марадона – кандидат за президент на ФИФА!

Бившият аржентински футболист Диего Марадона е потвърдил намерението си да се кандидатира за председател на FIFA.
Тази информация споделя пред свой приятел журналист отдавна, но Victor Hugo Morales – уругвайски журналист, получава разрешение официално да публикува новината, след проведен телефонен разговор в неделя.
Марадона посочва, че се кандидатира за Председателството на ФИФА , след като е бил помолен да участва в номнациите.Той ще се изправи пред трудности при намирането на подкрепа от петима членове на ФИФА, като се имат превид неговите стари противоречия с организацията, вследствие на положителна проба за кокаин и данъчни проблеми в Италия, от времето, когато  все още играеше за Наполи.
С  тази репутация,  далеч не е ясно кои ще са петимата членове на  ФИФА, които ще го номинират и чиито гласове ще са предварително условие за да може да се кандидатира за президентския пост.През май Марадона нападна бившия комисар на ФИФА Сеп Блатер, като в интервю казва следното:
„Под ръководството на Сеп Блатер, ФИФА изпадна в  немилост и и се превърна в нещо срамно за всички  нас, които се интересуваме сериозно от съдбата на футбола. На Блатер му липсват вдъхновението и страстта, които са в основата на спорта. Ако това е лицето на международния футбол, ние сме наистина в много лоша позиция и състояние. „
Встрани от темата за Марадона и неговата кандидатура, Liberia Football Chief  Муса Билити се превърна в първия африканец, който показва интерес към заемане на водеща позиция във ФИФА, присъединявайки се към бразилския треньор и бивш футболист Артур Антунеш Коимбра, известен също като Зико.

Съперникът на  Блатер по време на изборите през май, принцът на Йордания Али бин Хюсеин може да премери сили, срещу другите опоненти, измежду които са Майкъл ван Прааг от Холандия и португалецът Луиш Фиго.

Следващите избори са насрочени за провеждане през декември, но официална дата се очаква да бъдат обявена на 20 юли.