Bryan Micon – без ефективна присъда за престъпленията си!

 
 

Bitcoin онлайн покер операторът Bryan Micon постигна сделка с прокурората в Невада, която се съгласи да отложи изпълнение на наложеното му наказание лишаване от свобода.

През април, в Невада бе установено, че Micon управлява  онлайн покер сайт- Sealswithclubs без да притежава издаден за целта лиценз. Домът на Micon в Невада бе обискиран още през февруари, по време на който полицията е „заловила” голяма част от използваната от него техника. Sealswithclubs е блокиран само няколко дена по-късно, но Micon успява да избяга в Антигуа, където той пуска нов сайт за Bitcoin покер – SwCPoker.eu.  Едва миналата седмица той се съгласява да се върне в Невада, за да се изправи пред съда.
Той се яви пред съда в Лас Вегас, където се призна за виновен в извършване на престъпление по повдигнатите му обвинения. Споразумението, постигнато с прокуроратурата, ще му „спести” влизането в затвора.
Вместо това, Micon ще бъде осъден на пробация за все още неопределен период от време.Той  ще се яви в съда на 6 юли, когато ще бъде фиксирана и продължителността на пробационния период.Micon не „избяга” напълно невредим, след като се съгласи да заплати солидна глоба и се съгласи държаваните органи да задържат електронните принадлежности, конфискувани по време на обиска през февруари. Micon също се съгласи да се откаже от 3.0996 биткойни, чиято обща  стойност възлиза към $ 750, изчислени към настоящия момент.
Всъщност действията на Micon го довеждат до извършването на първото съдебно преследване за незаконен онлайн хазарта сайт, тъй като държавата въведе регулацията  на онлайн покер пазара през април 2013 г.
Мicon бе представляван в съда от адвокат Дейвид Chesnoff, който в миналото е представлявал едни от най-известните покер играчи като Фил Айви, Paul Phua и Dan Bilzerian.
В едно свое интервю преди година той споделя,  че успешно е преборил теорията на майка си, според която трябва да бъдеш лекар или адвокат за да изкараш много пари.