Прогноза за Спортинг Лисабон – Спортинг Брага – Купа на Португалия (финал)

Днес от 19:15 ч. бъгларско време ще се изиграе финалната среща за купата на Португалия, която противопоставя отборите на Спортинг Лисабон и Спортинг Брага. Финалът ще се играе на „Ещадио Насионал“ в Ойреаш, а срещата е от голямо значение и за двата тима, които много време са без трофеи.
Спортинг Лисабон направиха един доста силен сезон, което до някъде се дължи на слабата форма на техните конкуренти. В тима на „лъвовете“ има много изявени футболисти, но безспорно голямата звезда е Луиш Нани, който играе под наем от Манчестър Юнайтед. Диего Капел, Ислам Слимани, Фреди Монтеро, Андре Карило и вратаря Руи Патрисио са другите играчи, на които много се разчита, но в никакъв случай не можем да кажем, че лисабонци ще имат някакво преимущество в този финал.
Брага също не е случаен тим и го доказва нееднократно, като сега възпитаниците на Серджо Консейсао имат шанса да грабнат трофея, което ще е грандиозен успех. Големите звезди на тима са капитана Алан и нападателя Едер, но Данило, Фабио Мартинс, Луиз Карлос и Рубен Микаел, също не са за подценяване.
От последните 5 сблъсъка между тези съперници можем да видим, че Спортинг Лисабон са спечелили цели 4 мача и са загубили само 1, което до някъде им дава допълнително самочувствие, а и всички ги смятат за фаворит днес. Коефициентът на БЕТ365 за победа на Спортинг е 1.95, като нашият екип смята, че лисабонци са по-класният тим и затова ще заложим на тях. Все пак мачът няма да бъде лесен, но считаме, че Спортинг ще се окичат с медалите. Прогноза – 1