Прогноза за Локомотив Москва – Кубан Краснодоар – Купа на Русия (финал)

Днес от 19 ч. българско време ще се изиграе финалът за купата на Русия, като един срещу друг се изправят отборите на Локомотив Москва и Кубан Краснодар. Това са 2 от елитните отбори в руският шампионат и със сигурност можем да очакваме корав и интересен сблъсък.
Локо Москва се намират на 7-о място в местният шампионат и почти изгубиха своите шансове за участие в евротурнирите, но ако спечелят купата, то ще имат гарантирано място в Лига Европа, така че този шанс не е за пропускане. Тимът разполага с изключително добър състав и впечатление правят имена, от ранга на Роман Павлюченко, Мануел Фернандеш, Алан Касаев, Майкон, Мбарк Бусуфа, Дмитри Тарасов, Гилерме и Ведран Чорлука. Локомотивци достигна до финала само с победи, така че едва ли ще подценят днешният си съперник и ще искат всичко да се реши в редовните 90 минути.
Кубан Краснодар прави един много посредствен сезон и също няма шанс за участие в Европа, чрез директно класиране, тъй като се намират на 10 място в шампионата и дори имат шанс да изпаднат. Тимът играе много лошо на чужд терен, а както добре знаете, финалът за Купата е на неутрален стадион, така че може би московчани ще имат леко предимство. В Кубан има 2 български национала – Ивелин Попов и Станислав Манолев, но те все по-рядко попадат в титулярният състав, като и днес може би ще останат на резервната скамейка. Надеждите за отбелязването на голове са към Георг Букур, Хуго Алмейда и Ибрахима Балде, а организирането на игра ще тежи на плещите на Чарлес Каборе, Сергей Ткачов, Артур Тлисов и евентуално Ивелин Попов. Кубан загуби голяма част от звездите и блясъка си, но тук всичко се решава в 1 мач, така че можем да очакваме изненади.
От последните 5 сблъсъка между тези съперници, можем да видим, че те са си разделили по 2 победи и имат 1 равенство, което означава, че силите са им равностойни и е трудно да се предвиди крайният победител от този толкова важен мач. Нашият екип обаче смята, че Локомотив Москва разполага с по-сериозен потенциал и по-големи шансове, така че ще заложим на столичани, а коефициентът на БЕТ365 за този вид залог е 2.45, което си е много добра опция. Прогноза – 1