Прогноза за Де Граафшап – Го Ахед Ийгълс – Плейоф Холандия

Плейофите в холандската втора дивизия вече са факт и няколко отбора се борят за изкачване в елита, като това са най-важните двубои за сезона. Днес от 19:30 българско време, тимът на Де Граафшап ще се изправи срещу Го Ахед Ийгълс, като това е първият сблъсък и ще се изиграе „De Vijverberg“.
Домакините в днешният двубой завършиха на 6-о място в класирането на втората Ерсте дивизия, докато Го Ахед Ийгълс са от елита, но се борят за оставането си там. Де Граафшап направиха много силен сезон, особено като домакин и записаха цели 13 победи, само 2 равенства и 4 загуби. Тимът има опит в горното ниво на холандския футбол и разполага с качествени и талантливи футболисти. Такива са Едвин Линсен, Влатко Лазич, Тим Янсен, Винсент Вермей, Карим Тарфи и Кристофър Вида.
Го Ахед Ийгълс пък завършиха на предпоследното 17-о място във висшата Ередивизия и сега ще трябва да играят плейоф, за да се реши дали ще изпаднат или ще останат в елита. Отборът записа едва 3 победи, 3 равенства и цели 11 загуби като гост през изминалият сезон, което е и причината да се стигне до тук. В тима има доста играчи под наем от други отбори, което говори за липсата на добър бюджет. Надеждите са възложени на капитана Марникс Колдер, Алекс Шалк, Петер ван Ойен и Глинор Плет.
От последните 5 сблъсъка между тези съперници можем да видим, че Де Граафшап са спечелили 3 срещи, изгубили са 1 и 1 е завършила наравно, което говори, че тимът има опит срещу Го Ахед Ийгълс и днес трябва да играе за победа, тъй като реваншът ще е още по-труден. Коефициентът на БЕТ365 за победа на домакините е 2.30, като ние залагаме именно на това. Прогноза – 1