Betfair ще похарчи 15 милиона лири за маркетинг в Европа

 
Betfair са съставили маркетингов план на стойност £15 млн паунда, чийто инициатор е новоназначеният маркетингов директор Джони Девит, който до скоро отговаряше единствено за онлайн маркетинга, но вече ще оглави целият отдел отговарящ за рекламата. Това се случи веднага щом бившият вече директор Марк Оди напусна Betfair.
Девит работеше за Paddy Power до преди да се присъедини към компанията през 2013 година.
Havas Media Group’s Arena, която се занимаваше с рекламата на Бетфейър за почти 2 години, изглежда, че няма да удължи договора и работата си с борсата за залози.
Betfair силно се надява, че този ход ще спомогне за по-доброто промотиране на бранда в световен мащаб. Аутсорсването на рекламата се прекратява и ще се извършва от компанията, което е предпоставка за по-голям контрол над изпълнението.
Медията на Betfair част от мащабен проект за промотиране на името. Изпълнителният директор Бреон Коркоран анонсира плана си да инвестира в повече маркетинг и разработка на нови услуги за да увеличи с 20% печалбата до  близо 115 милиона британски лири за първото тримесечие на 2015 година.
Базираната в Хамърсмит, Западен Лондон, Betfair Group заявява претенции, че е най-голямата борса за залози в цял свят. И ние смятаме, че това е напълно резонно.
От самото създаване на компанията през 2000 година до днес, Бетфейър официално споделя данни, че има над 4 милиона клиенти, което е с 20 % повече от средно статистическите букмейкъри.
Ние вече наблюдаваме масираният маркетингов план, който провежда Betfair в България. Може да видите реклами на букмейкъра както в Facebook , така и в рекламите на Google.