Прогноза за РК Генк – Мехелен – Белгия плейофи

Тази вечер ще се изиграе двубоят между РК Генк и КВ Мехелен, който е от плейофната фаза на белгийската Джупилер лига. И двата тима са сред фаворитите, но само 1 ще има право на участие в евротурните, като останалите 2 тима в групата са Зулте Варегем и Бееверен, но те имат по 1 точка и общо-взето нямат никакви шансове.

Генк са на 2-а позиция в групата, като от 3 мача имат  2 победи и 1 загуба, при обща голова разлика 3:4. Въпреки неубедителните резултати, тимът направи един доста силен сезон, а и разполага с много качествени футболисти, които могат да дадат всичко от себе си, за да се изкачат на 1-а позиция. Най-голямата звезда на тима е опитният капитан Томас Буфел, но не трябва да подценяваме имена като Бенджамин де Цеулер, Питер Геркенс, Секу Сисе, Сергей Милинкович-Савич, Александър Царвич и Ломбе Мбойо.
Мехелен изнендват с представянето си до сега и надхвърлиха всички очаквания, като в плейофната фаза имат 3 победи от 3 мача, при голова разлика 9:1. Защитата на тима се представя чудесно, но и нападението върши своята работа много добре. Далибор Веселинович, Рафал Волски, Иван Обрадович, Ибрахима Сисе, Софиан Хани и Тим Матийс са в основата на тези добри резултати и ако днес успеят да измъкнат победа или равенство, то мястото за евротурнирите изглежда сигурно.
От последните 5 срещи между тези съперници виждаме, че Генк имат 3 победи, а Мехелен са спечелили 2 мача, като общата голова разлика от двубоите е 6:10 в полза на днешните гости и само 1 сблъсък е завършил с по-малко от 3 гола. Това показва, че и Генк и Мехелен са доста резултатни отбори, което е причината за нашата прогноза от над 2.5 гола. Коефициента на БЕТ365 за този вид залог е 1.85, което е чудесна възможност за любителните на залозите. Успех на всички!