Прогноза за Хераклес – Аякс – Ередивизия

Тази вечер от 20:45 ч. българско време ще се изиграе срещата между Хераклес Алмело и Аякс, която е от 30-ия кръг на холандската Ередивизия. Това е много важен двубой и за двата тима, като домакините се борят за спасение, а гостите за шампионска титла.
Хераклес са на 15-о място от 18 отбора, като имат актив от 28 точки и на своят „Полман Стадион“ имат 3 победи, 4 равенства и 7 загуби, при голова разлика 20:27. Домакините разчитат предимно на млади и необиграни таланти, като единствените по-класни играчи са Дени Авдич, който е под наем то АЗ, вратарят Брам Кастро, капитана Симон Кзиомер и Дарио Вуичевич. Хераклес са доста непретенциозен тим, който няма потенциала да се справи с амбициозния тим на Аякс, но все пак ще се опитат да окажат нужната съпротива и да направят мача интересен.
Аякс са на 2-о място във временното класиране с 63 точки и мач по-малко от лидера ПСВ Айндховен, които имат 76 и едва ли ще позволят някаква изненада до края на сезона. Франк де Бур и неговите възпитаници правят един силен сезон, въпреки финансовите затруднения и липсата на звезди, а второто място дава право на участие в Шампионска лига, така че Аякс ще искат да го задържат. Сред най-известните футболисти на тима са Ласе Шоне, Виктор Фишър, Никлас Мойсандер, Дави Клаасен, Аркадиуш Милик и Лукас Андерсен, които са все млади играчи с голям потенциал и желание за развитие.
Хераклес и Аякс не играят много често един срещу друг, тъй като домакините доста често се подвизават в долната дивизия, но от последните 5 срещи между тях, можем да видим, че Аякс имат 3 победи и 2 равенства, и днес едва ли ще позволят някаква изненада. Коефициента на БЕТ365 за победа на гостите е 1.85, което си е една много добра опция. Прогноза – 2