Прогноза за Брюж – Днипро – Лига Европа

Днес ще се изиграят мачовете от турнира Лига Европа, а срещата, която ще разгледаме е между отборите на Клуб Брюж и Днипро, които са едни от новаците на европейската сцена, но пък заслужават внимание, тъй като остраниха сериозни съперници и с право се намират на този етап от турнира.
Белгийският тим е лидер в местното първенство и прави един много силен сезон, като малцина очакваха отстраняването на Бешикташ, но Брюж се справиха с това сериозно предизвикателство. В отбора има много талантливи и именити играчи като Том Де Сутер, Тими Симонс, Лиор Рафаелов, Клаудемир, Виктор Васкез и Оскар Дуарте. Брюж е отбор на 123 години, като не веднъж се е доказвал като корав съперник, а на своят „Жан Брейдел Стадиум“, отборът е още по-солиден.
Днипро също не е тим за подцеване, а всички добре знаем, че украинският футбол се разви много през последните години, но пък усложненията с Русия доведоха до нови негативни промени и сега украинските отбори не могат да играят домакинствата си на родна земя. Безспорно най-голямата звезда на Днипро е Никола Калинич, но играчи като Роман Зозуля, Бруно Гама, Руслан Ротан, Йехвен Селезньов и Валерий Федорчук, също са много класни и опитни футболисти.
Днешните съперници са се срещали само веднъж през 2004 година, когато украинците успяха да победят белгийците с 3:2, но на украинска земя, а сега ще трябва да гостуват в Брюж и мачът им няма да бъде толкова лесен. Нашият екип смята, че към този момент Брюж е отборът, намиращ се в по-добра форма и разполагащ с по-голям потенциал, така че ще заложим на домакините в тазвечершният мач, като коефициента за залог 1 на БЕТ365 е 2.00, което си е много добър вариант. Прогноза – 1