Прогноза за Черна Гора – Русия – Евро 2016

Днес ще се изиграят голяма част от квалификационните двубой за Европейското първенство през 2016 г, като в един от най-завързаните мачове, Черна Гора приема тимът на Русия.
Домакините от Черна Гора са сравнително нов тим на световната футболна сцена, но те разполагат с доста качествени футболисти, които логично играят в европейските грандове. Безспорно звездата на отбора е Мирко Вучинич, но Стеван Йоветич, Деян Дамянович, Никола Вукчевич, Стефан Савич и Марко Баша, също са много качествени играчи, които имат амбиции да играят на голям форум и да покажат на какво са способни.
Руснаците традиционно са сред коравите отбори на всеки един турнир, но напоследък тимът се намира в лека криза и не може да реализира пълният си потенциал. Наставникът на „сборная“ – Фабио Капело, разполага със звезди от ранга на Игор Акинфеев, Александър Кокорин, Дмитрий Торбински, Олег Шатов, Юри Жирков, Игор Денисов, братята Березутски и още много други.
След 4 изиграни мача от квалификациите, Черна Гора имат спечелени 5 точки, като имат 1 победа, 2 равни мача и 1 загуба и са на 4-а позиция. Русия са също с 5 точки и със същите показатели, но имат по-добра голова разлика, което им отрежда 3-о място. Лидер в група „G“ е отбора на Австрия с 10 точки, следвани от Швеция с 6.
Ето защо, този мач е от огромно значение както за Черна Гора, така и за Русия и едно евентуално равенство ще понижи значително шансовете на тези 2 отбора да се класират за Европейското, което ще се изиграе във Франция. Черна Гора и Русия до сега не са имали мачове помежду си, което ще бъде предпоставка за по-внимателна игра и от двата тима, които ще разчитат на тактическо надлъгване. Нашата прогноза е, че и двата отбора ще отбележат гол, което е с коефициент 2.20 при букмейкъра БЕТ365.