Прогноза за България – Италия – Евро 2016

България – Италия, това е мачът, който днес всички българи ще следят пред телевизорите, а някои дори ще бъдат на стадиона, въпреки слабият интерес и лошото време. Безспорно тази среща е от огромно значение и за двата отбора, като можем да очакваме един корав сблъсък, имайки предвид, че ще станем свидетели и на треньорският дебют на Ивайло Петев.
„Трикольорите“ се намират на 4-а позиция с едва 4 точки и това е последният шанс за нашите момчета, ако искат да се класират за финалите във Франция. Очакванията са, че на вратата ще застане Владо Стоянов, за сметка на Ники Михайлов, който получава все по-малко шансове за изява. Защитници ще бъдат Бодуров, Занев, Терзиев и Василев, а пред тях най-вероятно ще действат Дяков, Миланов, Манолев, Попов, Тонев и Мицански. Ивайло Петев е известен с това, че залага предимно на комбинативния и креативен футбол, но Италия не е случаен отбор и задачата на България ще бъде изключително трудна.
Наставникът на „скуадраадзура“ – Антонио Конте, е изключително опитен и със сигурност е разучил нашият тим, а ако Италия победи, това ще означава, че те със сигурност ще продължат напред в турнира. На вратата на италианците ще бъде неостаряващият Джиджи Буфон, а пред него ще действат Киелини, Антонели, Бардзали и Бонучи. В халфовата линия ще се разчита на Кандрева, Верати, Пароло и Дармиан, които са много бързи и опасни футболисти. Нападението няма да бъде водено от Марио Балотели, а от намиращите се в страхотна форма Чиро Имобиле и Симоне Дзадза.
Последните 5 мача между България и Италия, завършиха с 3 победи на „скуадраадзура“ и 2 равни мача, като днес, нашите момчета ще трябва да се изправят срещу историята и можем само да се надяваме, че ще успеят да измъкнат победата. Нашата прогноза е за оспорван и равностоен мач, в който и двата отбора ще отбележат поне по 1 гол. Коефициентът на БЕТ365 за опцията гол/гол е 2.20, което е една много добра оферта за единичен залог.