Прогноза за ГФК Аячо – Орлеан – Франция лига 2

Днес от 21:00 ч. българско време, ще се изиграят голяма част от мачовете от френската Лига 2, като в един от ключовите мачове, тимът на ГФК Аячо приема на своят „Анже Казанова“ тимът на Орлеан.
Домакините се намират на 3-о място във временното класиране, като показват амбиции за влизане в елита, а на свой терен имат впечатляващият актив от 9 победи, 2 равенства и 2 загуби, при голова разлика 17:9. Газелек Аячо са сред новаците във френската 2-а лига, но тимът разполага със сплотен състват и със сигурност ще иска да се докосне до професионалната лига.
Орлеан са скромен отбор, който няма особени претенции и се намират на 12-о място с актив от 32 точки (10 по-малко от Аячо), като далеч от дома имат едва 3 победи, цели 5 равенства и 4 загуби, при голова разлика 12:14. Като цяло Орлеан редуват силни със слаби игри, но тимът е в златната среда и едва ли ще играе днес за победа, като по-скоро се разчита на домакинските мачове.
Последните 5 мача между тези съперници неизменно завършват под 2.5 гола, като Аячо са спечелили 2 мача, 2 са завършили наравно, а Орлеан имат 1 победа и всичко това при голова разлика от 3:2 за Аячо. Сега обаче позицията на домакините е такава, че те задължително трябва да играят за победа, тъй като са преследвани от Анже и Дижон, които имат само по 1 точка по-малко.
Ако ГФК Аячо искат да се изкачат в Лига 1 ще трябва да се раздадат до края на сезона, а домакинските мачове срещу непретенциозни отбори като Орлеан са една чудесна възможност. Нашата прогноза за този мач е 1, при коефициент 1.95 от БЕТ365.